Klik har for at hente beretningen som pdf
Beretning til generalforsamling i Roklubbens Støtteforening tirsdag den 29. april 2025
Kære medlemmer af Maribo Roklubs Støtteforening. Tak fordi I endnu engang møder talstærkt op til generalforsamling.
For knap en måned, den 29. marts, holdt Maribo Roklub sin generalforsamling med beretning af Formand Bo Balschmidt, som bl.a. fortalte om den nye motorbåd, som Klaus Duch døbte Ternen og 4 åres inriggeren fra Svendborg, som blev byttet med en af Bjarnes fine stål bådvogne. Den fik som bekendt navnet Sølvhejren……
Næsten samtidig udkom Folketidende med én til flere artikler om Maribo Roklub, forside, midtersider og bagside. Gode billeder af formand, Bo, og diverse både og lokaliteter og medlemmer i fuld vigør- en rigtig fin omtale af stedet her og alle de gode oplevelser, man kan få med som medlem af Maribo Roklub. Man fik en klar fornemmelse af, at roklubbens vigtige tilbud om at ro smukke og dejlige ture på Søndersø og andre steder, selvfølgelig, fylder den største del, men at hele det sociale liv i klubben med fælles træning, morgenkaffe, diverse andre aktiviteter og festlige lejligheder, fylder rigtig meget både for aktive roere og for dem, som ikke længere helt har kræfter til roning. Der er, og skal være plads til os alle.
Roklubbens bestyrelse har som bekendt selv fordelt opgaverne eller det overordnede ansvar sådan, at Bo Balschmidt tager sig af ungdom, kaproning og instruktion, Bjarne Halstrøm, broer og udenomsareal, Bjarne Bue, materiel, Bjarne Raby, hus og træningsrum, Jane Pørtner, hjemmeside og nyhedsbrev og sandelig også de fine små hegn på broerne, som venligt sørger for at ænderne holder sig væk. Sidst men ikke mindst Niels Pedersen, som gennem mange år har påtaget sig det store arbejde med regnskab og kontingenter. Og så ved vi godt, at der er nogen, der afkalker kaffemaskiner, køber ind, kaffe og små skarpe eller hjælper med diverse opgaver. Der mangler aldrig hænder.
Bestyrelsen sørger for at nye træningsmaskiner er kommet til efter behov. For kort tid siden, flad skærm til e-roning og højtalere, ventilator i herrernes baderum, ende- og side stop ved broer og sikkert mange andre opgaver, er blevet løst.
Jamen, hvad skal man så med en Støtteforening, når tingene bare kører derud af?
En støtteforening oprettes helt enkelt, både for at skabe nye initiativer og for at støtte et bestemt formål eller en bestemt organisation. Den kan være med til at engagere medlemmer i nye tiltag, skabe øget engagement og opbakning til de aktiviteter, der allerede foregår i selve foreningen og så selvfølgelig støtte med økonomisk hjælp via medlemsbetaling og i vores forening også via rengøringsbetaling og salg af bådvogne, fabrikeret her på stedet, plus diverse. Støtteforeningen her blev dannet i 2004 af John Langebeck og Alice, Bjarne, Inge og Harry plus nogle få andre.
I året, der er gået, har Støtteforeningen, støttet, hvad der har været af ønsker om materiale til bådvogne, fabrikation, og forskellige værktøjer m.m. Det skifter lidt fra år til år, hvad, der
bliver søgt penge til. Der er ingen grund til ikke at bruge af midlerne, så snart det giver mening, så lad os gøre det. De skulle nødig miste værdi
Apropos rengøringen, eller indtægterne på de 40.000 til foreningen, som fremgår af regnskabet, så er baggrunden jo den, at roklubben for år tilbage betalte et beløb på ca. 80.000 årligt til et udefra kommende rengøringsfirma. Man foreslog at aftalen blev opsagt og at medlemmerne påtog sig opgaven. Man beholdt en stor del af udgiften i systemet, da Roklubben overførte halvdelen, altså 40.000 til Støtteforeningen, hvis medlemmer nu tiltrådte som nyt ugentligt rengøringspersonale., 2 og 2 ad gangen.
For nogle år siden enedes man om at lave en hyggelig grillfest, hvor Støtteforeningen dækker udgifterne til bespisningen efter den fine og farverige kanindåb, som roklubbens bestyrelse står for. Det skulle være en tak til medlemmerne for rengøring og diverse andre praktiske opgaver, som bliver klaret i fællesskab. Og, selvfølgelig, også en god lejlighed til socialt fællesskab. Flemming og Benny sørger for gris med sprød svær, og andre sørger for tilbehør plus kaffe og kage.
Blandt årets andre højdepunkter skal nævnes sommerturene. I år går turen til Holbæk 3.-5. juni. Planlægningen er langt fremme, og den plus gennemførslen af turen, styres med sikker hånd af John Winther, Dorte Nielsen og Susan Petersen.
Den store, velbesøgte afriggerfest i november styres af Benny Larsen, Birthe Engbirk, Hanne Søgård og Bitten Rasmussen.
I bilaget, vedhæftet regnskabet, ses de økonomiske detaljer.
Og så må vi endelig ikke glemme Spis sammen- aftnerne. Hyggelige hverdagsaftner, hvor Flemming og Eva Olsen, Benny Larsen og Birhe Engbirk laver og serverer dejlig mad adskillige gange i årets løb. Det er først til mølle princippet, der gælder for deltagelse.
Vinterbadningen skal også have et par ord med på vejen. Der er så meget smittende glæde, når de gæve vikinger ufortrødent kaster sig i bølgerne ofte syngende. Nu har de lagt en måneskinsbadning ind i rækken af supplerende arrangementer. Hvad mon det næste bliver?
Vi ved godt, at aktiviteterne er nævnt bagerst på Maribo Roklubs fine folder, men her skal sluttelig nævnes: Grundlovstur til Skelsnæs, Cykeltur ud i det blå, Rørsnapsetur med roning og spisning på Hestø, Julefrokost og julemik . Til allersidst, selvfølgelig, Maribo Roklus standerhejsning og generalforsamling og selvfølgelig standerstygningen, som danner rammen for den aktive del af livet og oplevelserne på vandet.
Vinterhalvåret kan også noget. Når der trænes har man virkelig fornemmelsen af, at man kommer hinanden ved. Nogle med gode ben vælger en spadseretur rundt i området i stedet.
P.v.a. Bestyrelsen, Anne K.